Британският премиер Тереза Мей се извини на гражданите на ЕС,

...
Британският премиер Тереза Мей се извини на гражданите на ЕС,
Коментари Харесай

Какви ги вършат на Острова! Плашат европейци с депортация, после Мей се извинява

Британският министър председател Тереза Мей се извини на жителите на Европейски Съюз, пребиваващи и работещи в страната, които са получили писма от Министерството на вътрешните работи с ултиматум, че имат един месец да изоставен Великобритния или ще бъдат депортирани. Тя увери, че въпросните стотина писма са били изпратени " по простъпка ", съобщи Дарик.

" Близо 100 писма с такова наличие са били изпратени, само че по неточност ", изясни Мей. И акцентира, че правата на жителите на Европейския съюз не са изменени.

Тази преписка стана известна, откакто жена от Финландия, женена за англичанин и живееща в Кралството от 10 години, популяризира писмото в обществените мрежи.

Тереза Мей удостовери, че статутът на жителите на Европейски Съюз е неизменен.

" Tова е неточност на Министерството на вътрешните работи. Разбирам, че бързо са почнали да се свързват с хората, които са получили тези писма и да ги уверят, че няма да бъдат депортирани, а жителите на Европейския съюз, живеещи тук в Англия - че техните права и статут не са се трансформирали ", сподели Мей.

Британското държавно управление неколкократно изясни на 3,5 милиона емигранти от Европейски Съюз, че няма потребност да подават документи за непрекъснато жителство, тъй като тяхното пребиване в Кралството не е под риск. След позволена неточност от Вътрешното министерство са се обадили на финландката, с цел да й се извинят, само че не са и предложили да покрият правосъдните й разходи, възлизащи на 4000 паунда.

Междувременно излезе и настоящата статистика на броя на емигрантите от Европейски Съюз във Англия, която опроверга изцяло английските медии от преди седмица, които твърдяха, че има взрив на пришълци след референдума за Брекзит, изключително на жители от България и Румъния.

За интервала от 12 месеца, приключващ през март, чистата миграция във Англия е спаднала с 81 000 души - до 246 000 души, което е най-ниското ниво от три години, съобщи Ройтерс.

Над половината от спада се дължи на обстоятелството, че жители на Европейски Съюз напущат Англия, а идващите на Острова понижават, сочат формалните данни, оповестени през днешния ден.

След референдума през юни 2016 година, на който британците с дребен превес взеха решение да изоставен Европейски Съюз, чистата миграция или разликата сред идващите и заминаващите, понижава, като най-високата й стойност бе 350 000 души, съгласно английската статистическа работа.

Общо 122 000 европейски жители са напуснали Англия през обсъждания интервал по отношение на 31 000 миналата година, показва Асошиейтед прес. Най-големият спад при най-новите данни се дължи на жителите на 8-те източноевропейски страни, включили се към Европейски Съюз през 2004 година

Нетната миграция на жители от Европейски Съюз се е намалила с 51 000 до най-ниското си ниво за 12-месечния интервал, приключващ през декември 2013 година От обща чиста миграция 246 000 към 127 000 души са от Европейски Съюз за обсъждания интервал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР