Британският премиер Тереза Мей се е съгласила да се позволи

...
Британският премиер Тереза Мей се е съгласила да се позволи
Коментари Харесай

Великобритания ще разреши на "Хуауей" частично участие в изграждането на 5G мрежа

Британският министър председател Тереза Мей се е съгласила да се разреши на китайския телекомуникационен колос " Хуауей " да взе участие отчасти в построяването на английската мрежа за мобилна връзка от пето потомство (5G) макар предизвестията за сигурността, отправени от английски министри и от Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветът по национална сигурност, управляван от Мей, се е съгласил през вчерашния ден да разреши на софтуерната компания да доставя някои " неключови " технологии от новата мрежа като антените, заяви в. " Дейли телеграф ".

Мей е взела това решение макар предизвестията на някои министри, в това число на вътрешните работи Саджид Джавид, на външните Джереми Хънт и министъра на защитата Гавин Уилямсън, че тази стъпка може да заплаши националната сигурност.

" Гардиън " отбелязва, че Мей е наредила на " Хуауей " да бъде неразрешено да доставя основни елементи за бъдещата 5G мрежа.

" Телеграф " показва, че шефът на Центъра за държавни връзки (службата за електронен шпионаж) Джереми Флеминг ще предизвести на годишната среща на разследващия съюз " Пет очи " (Нова Зеландия, Съединени американски щати, Австралия, Англия и Канада) през днешния ден за невиждани по мащаб киберзаплахи.

Западните страни разискват дали да изключат " Хуауей " от построяването на националните си мрежи 5G заради изказвания (основно от Вашингтон), че компанията е прекомерно близка до държавното управление в Пекин. Технологичният колос отхвърля обвиняванията. Съединени американски щати, които не разрешиха на държавните организации да подписват контракти с " Хуауей " или други компании, които употребяват съоръжение на корпорацията, предизвикват съдружниците си да пресечен връзките с нея.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР