Британският премиер Тереза Мей съобщи, че в сряда в парламента

...
Британският премиер Тереза Мей съобщи, че в сряда в парламента
Коментари Харесай

Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Британският министър председател Тереза Мей заяви, че в сряда в Народното събрание ще се състоят диспути по законодателен акт за публична смяна в датата на Брекзита в английския закон, съобщи Ройтерс.
 
Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март, само че предходната седмица Мей се контракти с европейските водачи Брекзитът да се отсрочи за 22 май, в случай че Народното събрание утвърди нейното съглашение за развода тази седмица, и за 12 април, в случай че не го утвърди.

 
 Тереза Мей Брекзит БГНЕС

По-рано министър-председателката съобщи в Народното събрание, че датата на напускането към този момент е изменена в интернационалния закон, тъй че, в случай че английският парламент не одобри този законодателен акт, това ще " породи правно комплициране и нездравословна неустановеност ", само че няма да повлияе на датата на Брекзита.
 
Британският министър председател Тереза Мей призна, че към момента няма задоволително поддръжка, с цел да подложи договорката си за Брекзит на трето гласоподаване в Народното събрание, само че добави, че ще продължи да договаря с депутатите, с цел да се опита да си обезпечи поддръжката им, съобщи Ройтерс.-->

 Тереза Мей Брекзит БГНЕС
" Продължавам да считам, че верният път по-нататък е Обединеното кралство да напусне Европейския съюз допустимо най-скоро със съглашение, до 22 май ", сподели пред Народното събрание министър-председателката.
 
" С огромна страдание обаче бях принудена да заключа, че при сегашните условия не е налице задоволителна поддръжка в Камарата на общините, с цел да предложа договорката за трето гласоподаване ".

 
Мей сподели, че държавното управление й ще се опълчи на известна корекция, подкрепена от депутати консерватори и законодатели от опозицията, която би разрешила на Народното събрание да реализира поредност " ориентировъчни гласувания " по различни разновидности на договорката на Мей, показва ДПА.
 
Ако поправката бъде призната, държавното управление ще даде време за ориентировъчни вотове, само че без да се ангажира да се съобрази с резултатите, предизвести Мей.

 
 Тереза Мей Брекзит БГНЕС
Британските депутати ще имат опция през днешния ден да гласоподават по три препоръчани промени в идващите стъпки на премиера Тереза Мей в процеса на Брекзит, заяви Ройтерс.
 
Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу съобщи, че е подбрал три ремонти. Една от тях предлага да се трансформират парламентарните правила в сряда, с цел да се обезпечи време за депутатите, да обсъдят и да гласоподават за различни пътища към Брекзит - развой на така наречен ориентировъчни гласувания. Бъркоу е подбрал и препоръчаната от лейбъристите корекция, която приканва държавното управление да даде на депутатите време да реализират болшинство за друг метод за Брекзит. Третата корекция, подбрана от ръководителя на камарата гласи, че в случай че се окаже, че на Англия й остава една седмица до овакантяване на Европейски Съюз без съглашение, държавното управление би трябвало да попита Народното събрание дали би одобрил Брекзит без договорка или то би трябвало да търси по-нататъшно отсрочване.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР