Британският премиер Тереза Мей разкритикува напълно неприемливия език на американския

...
Британският премиер Тереза Мей разкритикува напълно неприемливия език на американския
Коментари Харесай

Тереза Мей разкритикува остро Тръмп за атаката му срещу демократките от Конгреса на САЩ

Британският министър председател Тереза Мей разкритикува " изцяло неприемливия " език на американския президент Доналд Тръмп към четири членки на Конгреса на Съединени американски щати от Демократическата партия, като с това Мей оказва напън върху евентуалния си правоприемник Борис Джонсън също да се изкаже по тематиката, означават английските медии и напомнят, че думите на Тръмп бяха избрани като расистки.

Тереза Мей направи необикновената стъпка да разяснява въпроси от вътрешната политика на Съединени американски щати, откакто Тръмп направи коментар за известните дами, единствено една от които е родена в чужбина, като разгласи в профила си в " Туитър ", че те би трябвало " да се върнат назад и да оказват помощ за разрешаването " на големите проблеми на родните си страни , измежду които и този с престъпността.
 Тръмп с расистка офанзива против конгресмени: Вървете си по страните
Тръмп с расистка офанзива против конгресмени: Вървете си по страните

Американският водач прикани някои конгресмени от Демократическата партия да се връщат в страните си

Коментарите на Тръмп бяха атакувани като намерено расистки към Александрия Окасио-Кортес, Аяна Пресли, Рашида Тлаиб и Илхан Омар, която е родена в Сомалия.

Председателката на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Нанси Пелоси жигосах " ксенофобските мнения " на Тръмп, които целели да " разделят нашата страна ", до момента в който четирите членки на Конгреса го упрекнаха, че се пробва да се хареса на белите националисти.

От " Даунинг стрийт " 10 разкритикуваха думите на Тръмп, само че се въздържаха да го дефинират за расист , отбелязва " Гардиън ".

" Нейното мнение е, че езикът, който беше употребен във връзка с дамите, е изцяло недопустим ", уточни представителят на Тереза Мей.
 Посланикът на Англия е доста малоумен човек, недоволства Тръмп
Посланикът на Англия е доста малоумен човек, недоволства Тръмп

Смахнатият дипломат, който Англия пробута на Съединени американски щати

Тръмп беше извънредно сериозен към Мей през предходната седмица, заявявайки, че била основала " неразбория " към Брекзит, откакто в медиите изтекоха дипломатически телеграми от английския дипломат в Съединени американски щати, в които стопанинът на Белия дом е избран като некадърен и нерешителен.

Джонсън, който се чака да бъде идващият ръководител на Консервативната партия и идващ министър председател на Англия, желае да възвърне връзките със Съединени американски щати след сериозния дипломатически скандал.

Ала Борис Джонсън и английският външен министър Джереми Хънт, който е негов противник за водачеството в Консервативната партия, са изправени пред апели намерено да разкритикуват Тръмп за расизъм и да поддържат мненията на Тереза Мей .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР