Британският премиер Тереза Мей призова за по-добра система на образование

...
Британският премиер Тереза Мей призова за по-добра система на образование
Коментари Харесай

Тереза Мей се обяви за по-добра образователна система

Британският министър председател Тереза Мей прикани за по-добра система на обучение за студентите в Англия, които заплащат едни от най-високите такси за образование във висши образователни заведения. За задачата тя разгласи, че стартира преразглеждане на просветителната система в границите на една година, което би трябвало да подсигурява на всеки да получи мечтаното обучение.

Мей призна, че системата на обучение не е добра за всички и че плащаните високи такси постоянно не дават отговор на качеството на получаваното образование. Тя приключи оптимистично, че благодарение на някои промени бъдещето пред Англия ще е ярко: Ако си свършим добре работата ще можем да изградим страна, която в действителност е за всички. Страна, в която произходът няма да дефинира бъдещето ви, а класовите разлики ще са в историята.

Високите такси за образование – към 9 000 паунда годишно – обаче са в центъра на казуса. И Тереза Мей съобщи, че схваща загрижеността на хората за големите суми, за задълженията, които натрупат по време на образованието в университетите. Тя обаче не планува особена смяна в системата на заплащанията. На апелите на лейбъристите да се отстранен таксите, както това е в Шотландия, тя съобщи, че това ще докара до увеличение на налозите и ще навреди на университетите.

Лорд Адонис , който бе проектант на схемата с таксите за образование по времето на Тони Блеър , съобщи, че би трябвало да се върне тавана от 3 000 паунда и че не е нужна една година на преразглеждане, а незабавни дейности: Премиерът се пробва да покрие този противоречив въпрос за таксите за образование като поръча преразглеждане. С този ход тя очевидно се пробва да отсрочва решаването на казуса след Брекзит.

Министърът на образованието в сянка Ангела Райнър също съобщи, че целият развой на преразглеждане на системата на обучение е загуба на скъпо време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР