Британският премиер Тереза Мей призна, че се дразни от дебатите

...
Британският премиер Тереза Мей призна, че се дразни от дебатите
Коментари Харесай

Тереза Мей призна, че се дразни от дебатите за лидерството й

Британският министър председател Тереза Мей призна, че се нервира от дебатите за водачеството й до момента в който се водят сложните договаряния за Брекзита, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление за Би Би Си, което е планувано за лъчение на следващия ден, Мей показва угриженост за бъдещето на Англия, а не за своето лично, по отношение на договарянията за излизането на страната от Европейски Съюз.
Мей е изправена пред разединение в своята Консервативна партия, където някои авторитетни представители избират по-твърда разлъка с Европейски Съюз от тази, която предлага тя. Във вторник вечерта към 50 хардлайнери се срещнаха да обсъдят възможното й събаряне.

В изявлението Мей споделя, че разискванията на водачеството й отклоняват вниманието от по-важните неща.

"Дразня се малко, само че дебатите не са моето бъдеще. Тези диспути касаят бъдещето на хората във Англия и бъдещето на Англия. Върху това съм съсредоточена и всички би трябвало да сме съсредоточени върху това ", декларира тя.

Мей разкритикува някогашния външен министър Борис Джонсън, който през юли подаде оставка в символ на митинг против проекта й да се запазят някои тесни връзки с Европейски Съюз след Брекзита.

Джонсън, който съгласно мнозина анализатори се нарежда като вероятен правоприемник на премиера, наскоро провокира бурни реакции като съпостави тактиката на Мей с "пояс от експлозиви ".

"Трябва да кажа, че този избор на думи е изцяло неудобен ", отбелязва Мей в изявлението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР