Британският премиер Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на

...
Британският премиер Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на
Коментари Харесай

Британският парламент категорично отхвърли сделката на Мей за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на общините при гласуването на нейната договорка за Брекзит. 432 депутати гласоподаваха срещу и единствено 202 я подкрепихасъобщава БНР.

Мей загуби вота с цели 230 гласа. Това е най-тежката загуба на английски министър председател от 20-те години на предишния век. След като станаха ясни резултатите, Тереза Мей съобщи, че жителите на Европейския съюз заслужават изясненост допустимо най-скоро.

" Ясно е, че Камарата не поддържа тази договорка. Но тазвечерният избор обаче не ни демонстрира какво в действителност поддържа. Не ни споделя и по какъв начин и дали изобщо счита да извърши референдума, на който гласоподаваха британците, и решението за провеждането на който беше взет от Народното събрание. Всеки ден, през който този въпрос не е решен, значи повече неустановеност, повече горчив усет и повече яд. Правителството чу какво сподели Камарата довечера ", съобщи английският министър председател и изрази предпочитание страната да напусне Блока по регламентиран метод и със договорка.

Опозицията не си губи времето. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи, че в този момент сюжетът за излизане без договорка би трябвало да бъде изключен, би трябвало да бъде обезпечен непрекъснат митнически съюз, би трябвало да бъдат обезпечени правата на хората и добави:

" Ето за какво, господин ръководител на Камарата на общините, ви осведомявам, че импортирам избор на съмнение в държавното управление ".

Очаква се този избор да се състои идната сряда. Поне на този стадий обаче към момента се счита, че държавното управление ще оцелее.

Северноирландските юнионисти, които гласоподаваха срещу договорката на Мей, обявиха, че ще поддържат държавното управление при този избор. Но преди този момент в понеделник Тереза Мей ще има опция да предложи на депутатите за гласоподаване усъвършенствана версия на нейната договорка или различен проект. Съкрушителната загуба през днешния ден обаче не предвещава нищо положително за премиера и освен това гласоподаване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР