Британският премиер Тереза Мей предупреди, че няма да е лесно

...
Британският премиер Тереза Мей предупреди, че няма да е лесно
Коментари Харесай

Тереза Мей притеснена, че няма да е лесен компромисът за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей предизвести, че няма да е елементарно да се реализира компромис за Брекзит сред ръководещите консерватори и опозиционните лейбъристи, само че и двете партии би трябвало да работят дружно за реализиране на задачата за излизане на страната от Европейския съюз, оповестява " Ройтерс ".

Европейски Съюз се съгласи на отлагане на Брекзит с шест месеца до 31 октомври, а Тереза Мей се пробва да се контракти с Лейбъристката партия, с цел да получи утвърждение от Народното събрание за съглашението си за излизане на Англия от Общността.

" Това не е естественият метод на протичане на английската политика... Постигането на съглашение няма да е елементарно, тъй като с цел да бъде сполучливо то, ще би трябвало и двете страни да създадат компромис ", акцентира Мей пред английския парламент.

По думите ѝ обаче без значение какъв брой огромно предизвикателство може да е това, " надълбоко имам вяра, че при тази неповторима обстановка, при която Камарата на общините е в невъзможност, е дълг и на двете партии да се стремят да работят дружно за реализирането на това, за което гласоподаваха британците ".

Тереза Мей прикани Народното събрание да се сплоти допустимо най-скоро към компромис за Брекзит, с цел да се избегне присъединяване на Англия в европейските избори през идващия месец.

Тя към момента се надява, че може да бъде реализирано съглашение, макар че Камарата на общините към този момент три пъти отхвърли проекта ѝ за Брекзит.

Ако този метод се провали, тя още веднъж даде обещание поредност от гласувания в Народното събрание по стеснен брой разновидности, като се съгласи да одобри резултатите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР