Британският премиер Тереза Мей предупреди, че няма да е лесно

...
Британският премиер Тереза Мей предупреди, че няма да е лесно
Коментари Харесай

Тереза Мей притеснена, че няма да е лесен компромисът за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей предизвести, че няма да е елементарно да се реализира компромис за Брекзит сред ръководещите консерватори и опозиционните лейбъристи, само че и двете партии би трябвало да работят дружно за реализиране на задачата за излизане на страната от Европейския съюз, оповестява " Ройтерс ".

Европейски Съюз се съгласи на отлагане на Брекзит с шест месец до 31 октомври, а Тереза Мей се пробва да се контракти с Лейбъристката партия, с цел да получи утвърждение от Народното събрание за съглашението си за излизане на Англия от Общността.
 Отлагат Брекзит до 31 октомври
Отлагат Брекзит до 31 октомври

По-рано Франция се изрече срещу дълга отсрочка…

" Това не е естественият метод на протичане на английската политика... Постигането на съглашение няма да е елементарно, тъй като с цел да бъде сполучливо то, ще би трябвало и двете страни да създадат компромис ", акцентира Мей пред английския парламент.

По думите ѝ обаче без значение какъв брой огромно предизвикателство може да е това, " надълбоко имам вяра, че при тази неповторима обстановка, при която Камарата на общините е в невъзможност, е дълг и на двете партии да се стремят да работят дружно за реализирането на това, за което гласоподаваха британците ".
 Европейски Съюз не се страхувал от Брекзит без съглашение
Европейски Съюз не се страхувал от Брекзит без съглашение

Меркел настоя Англия да получи задоволително време

Тереза Мей прикани Народното събрание да се сплоти допустимо най-скоро към компромис за Брекзит, с цел да избегне присъединяване на Англия в европейските избори през идващия месец.

Тя към момента се надява, че може да бъде реализирано съглашение, макар че Камарата на общините към този момент три пъти отхвърли проекта ѝ за Брекзит.

Ако този метод се провали, тя още веднъж даде обещание поредност от гласувания в Народното събрание по стеснен брой разновидности, като се съгласи да одобри резултатите.
 Брекзит излиза доста солено на Европейски Съюз съгласно Борисов
Брекзит излиза доста солено на Европейски Съюз съгласно Борисов

Евролидерите имали разнообразни оферти за пролонгация на Брекзит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР