Британският премиер Тереза Мей предложи на депутатите да гласуват ново

...
Британският премиер Тереза Мей предложи на депутатите да гласуват ново
Коментари Харесай

Мей предложи ново споразумение за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей предложи на депутатите да гласоподават ново съглашение за Брекзит, с цел да може страната да излезе от Европейски Съюз както британците гласоподаваха на референдум преди три години, съобщи AFP.

" Има последна опция да се откри метод да се отговори на вота на британците ", добави пред публицисти Мей. Тя също по този начин предложи на депутатите да гласоподават по организирането на втори референдум за Брекзит и за краткотрайното оставане на Англия в митнически съюз с Европейски Съюз. Мей посочи, че държавното управление ѝ ще включи в новия текст на съглашението за Брекзит условие депутатите да гласоподават дали да се провежда втори референдум.

" Разбирам мощните настроения в Камарата на представителите по този значим въпрос. Така че депутатите, които желаят втори референдум за потвърждаване на съглашението, би трябвало да схванат, че е нужно съглашение и затова би трябвало да се гласоподава законопроект за излизане от Европейски Съюз, с цел да може това да стане ", сподели Мей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР