Британският премиер Тереза Мей посети в Белгия гробовете на двама

...
Британският премиер Тереза Мей посети в Белгия гробовете на двама
Коментари Харесай

Мей положи венци на гробовете на войници, загинали в Първата световна война

Британският министър председател Тереза Мей посети в Белгия гробовете на двама починали в Първата международна война английски бойци, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мей постави венци на гробовете на Джон Пар (убит на 21 август 1914 г.) и Джордж Елисън (убит на 11 ноември 1918 г.), които са считани за първия и последния английски войни, убити във войната.

Тереза Мей бе съпроводена на церемонията от белгийския си сътрудник Шарл Мишел, който също постави цветя на гробовете на починалите бойци.

В рамките на отбелязването на стогодишнината от края на Първата международна война Тереза Мей посети Белгия преди да отпътува за Северна Франция, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон.

Шарл Мишел ще дойде на следващия ден в Париж, с цел да взе участие дружно с десетки други задгранични представители в тържествата в чест на примирието от 1918 година

В белгийския град Монс отбелязването на годишнината стартира през днешния ден и ще продължи до неделя. Това е градът, където английските бойци влизат в първите си борби против германците в края на август 1914 година след бързата инвазия на Германия в Белгия. След близо четири години на немска окупация белгийският град е освободен в нощта на 10 против 11 ноември 1918 година от канадски войски, участващи във войната като част от английската имперска войска.

Двама моторизирани служители на реда от конвоя, ескортиращ Шарл Мишел и Тереза Мей, бяха блъснати през днешния ден от кола на белгийска автомагистрала, съобщи Ройтерс, като се базира на белгийски медии. Двамата блъснати служители на реда са откарани в болница. Няма данни за други потърпевши, написа вестник " Либр Белжик ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР