Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините

...
Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините
Коментари Харесай

Нова стъпка в полза на Тереза Мей по пътя към Brexit - за митниците

Британският министър председател Тереза Мей получи утвърждение в Камарата на общините за проектозакона, целящ основаването на самостоятелни митнически правила след Brexit, съобщи БГНЕС.
Проектът на Закона за презграничната търговия бе признат с 318 гласа " за " и 285 " срещу ". Той ще разреши на английското държавно управление да събира митнически такси за артикули, откакто напусне Европейския съюз. Преди да се трансформира в закон, ще би трябвало да бъде признат и от Камарата на лордовете.
По-рано Тереза Мей одобри промени в митническия закон, импортирани от евроскептични депутати от нейната Консервативна партия. Според нея измененията съблюдават логиката на предложенията ѝ за Brexit, само че компромисът ѝ разгневи по-малобройна група проевропейски депутати, които обявиха, че ще гласоподават срещу текста в новия му тип. Държавният министър в английското министерство на защитата Гуто Беб даже подаде оставка, с цел да гласоподава като народен представител от Консервативната партия срещу поправката, импортирана от покровителите на корав Brexit.
Най-ключовата смяна в законопроекта е тази, съгласно която английските митници няма да събират мита, които би трябвало да се събират единствено в случай че Обединеното кралство още беше част от Европейски Съюз, в случай че няма реципрочно съглашение с Брюксел по въпроса. Друга корекция пък прави установяването на митническа граница в " Ирландско " море нелегално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР