Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините

...
Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините
Коментари Харесай

Проектозакон за митническите правила след Брекзит бе одобрен от Камарата на общините

Британският министър председател Тереза Мей получи утвърждение в Камарата на общините за проектозакон, целящ основаването на самостоятелни митнически правила след Брекзит, предадe Ройтерс, представена от БНР.

" За " плана на Закон за презграничната търговия гласоподаваха 318 народни представители, а " срещу " - 285. Текстовете ще разрешат на държавното управление да събира митнически такси за артикули, откакто напусне Европейския съюз. Те би трябвало да бъдат признати и от Камарата на лордовете, преди да се трансфорат в закон.

По-рано Тереза Мей одобри промени в митническия закон, импортирани от евроскептични депутати от нейната Консервативна партия, съобщи ДПА. Мей настоя, че измененията съблюдават логиката на нейните оферти за Брекзит, само че компромисът ѝ разгневи по-малобройна група проевропейски депутати, които обявиха, че ще гласоподават срещу текста в новия му тип.

Държавният министър в английското министерство на защитата Гуто Беб даже подаде оставка, с цел да гласоподава като народен представител от Консервативната партия срещу корекция, импортирана от покровителите на корав Брекзит, отбелязва Ройтерс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР