Британският премиер Тереза Мей оцеля при гласуването на вота на

...
Британският премиер Тереза Мей оцеля при гласуването на вота на
Коментари Харесай

Премиерът Тереза Мей оцеля при вота на недоверие

Британският министър председател Тереза Мей оцеля при гласуването на вота на съмнение като водач на нейната Консервативна партия. В поддръжка на Мей гласоподаваха 200 депутати, а срещу 117.
След вота последователите на Тереза Мей оповестиха, че това е безапелационна победа, а нейните съперници, че огромният брой дали своят вот срещу е мотив за премиера да се замисли и че ще продължат да се борят за техните убеждения. Макар и да завоюва вота, главният проблем пред Тереза Мей остава, а точно опасността да не бъде утвърдена договорката й за Брекзит в Народното събрание.
Вотът въпреки всичко разрешава на премиера да продължи да работи за приемане на спомагателни гаринции за „ защитния механизъм " за ирландската граница, който не се харесва от целия политически набор и който, на процедура, бе главната причина да се стигне до вота на съмнение.
Тереза Мей отсрочи всички последни срещи, в това число посещаване в Дъблин за диалози с ирландския министър председател Лео Варадкар, само че през днешния ден тя сигурно ще пътува за Брюксел, където се събират европейските водачи. Победата подсигурява на Тереза Мей най-малко 12 мецеца отпред на Консервативната партия. Преди гласуването Мей разгласи пред депутатите, че няма да управлява Консервативната партия на идващите общи избори, които са планувани за 2022 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР