Британският премиер Тереза Мей отказа да се ангажира с провеждането

...
Британският премиер Тереза Мей отказа да се ангажира с провеждането
Коментари Харесай

Тереза Мей на практика не иска да прави втори референдум за Brexit дори при решение на парламента

Британският министър председател Тереза Мей отхвърли да се ангажира с провеждането на нов референдум за Brexit, даже в случай че английските депутати гласоподават за него, откакто тя направи финален опит за избавяне на договорката с Европейски Съюз за излизане на Обединеното кралство от Евросъюза, написа английският вестник The Independent, представен от Агенция " Фокус ".
Мей разгласи, че ще разреши на Народното събрание да гласоподава за референдум, в случай че депутатите дадат в началото утвърждение на законопроекта за съглашението за отдръпване, само че незабавно слагат под подозрение дали в действителност ще последва нов референдум.
Андрю Пърси, който бе подкрепил договорката в предходни гласувания, беше измежду групата на депутати-консерватори, които смениха позицията си, като показаха " даже опцията за втори референдум ". " На референдума на хората беше казано, че това е последната дума по въпроса за едно потомство - тя ще бъде изпълнена ", предизвести той.
По време на изявлението си Мей ясно уточни, че нейното противоречие с осъществяване на референдум не е отпаднало, като сподели: " Много пъти съм излагала ясно личното си мнение по този въпрос. Не имам вяра, че това е път, който би трябвало да поемем. "
Премиерът също по този начин уточни, че няма условие оставането в Европейски Съюз да бъде алтернатива в бюлетината, в случай че се организира референдум.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР