Британският премиер Тереза Мей обмисля среща с руския президент Владимир

...
Британският премиер Тереза Мей обмисля среща с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Обмислят ключова среща между Тереза Мей и Путин

Британският министър председател Тереза Мей обмисля среща с съветския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 този месец в Япония в опит за стопляне на връзките преди идването на власт във Англия на нов министър-председател, осведомят английските вестници " Таймс " и " Гардиън ".

Отношенията сред Лондон и Москва доближиха най-ниската си точка от Студената война насам след отравянето на някогашния полковник от съветското военно разузнаване Сергей Скрипал и щерка му Юлия в английския град Солсбъри през май 2018 година с нервнопаралитичния токсин " Новичок ". Мей упрекна Русия, която отхвърли да е забъркана по какъвто и да било метод. Съединени американски щати и европейските съдружници на Лондон се причислиха към позицията на Мей и изгониха от рекорден брой съветски дипломати. В отговор Русия взе сходни ограничения против западни дипломати, напомня Ройтерс.

В. " Таймс " означи, че среща с президента Путин ще се състои само в случай че има воля за реализирането й. Предишната среща на Мей с Путин беше на форума на високо ниво на Г-20 в Аржентина през ноември предходната година, когато съветският държавен глава беседва с нея импровизирано.

Срещата на водачите от Г-20 в японския град Осака на 28 и 29 юни ще бъде последният конгрес на международни ръководители, в който Мей ще взе участие като министър-председател. Тя подаде оставка на 7 юни и през юли напуща поста.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР