Британският премиер Тереза Мей направи пореден опит да обедини консерваторите

...
Британският премиер Тереза Мей направи пореден опит да обедини консерваторите
Коментари Харесай

Мей с пореден опит да обедини консерваторите за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей направи следващ опит да сплоти консерваторите за Брекзит. ITV разяснява, че тя е отправила " обезверена молба " към съпартийците си, с цел да поддържат съглашението по развода с Европейски Съюз и да се избегне разновидността за излизане без съглашение.

Мей е изпратила писмо до всички 317 депутати, в което упорства да се даде превес не на персоналните пристрастия, а на това, което сплотява. Тя признава, че провалянето в Камарата на представителите е било тежко, само че е решена да продължи борбата.

Въпреки заявеното нееднократно отвращение на Европейски Съюз да предоговаря договорката, тя ще опита през идната седмица да опитва още веднъж.

Главният договарящ за Брекзит Мишел Барние и английският министър за Брекзит Стивън Баркли ще проведат диалози в понеделник.

Припомняме, че Доминик Грийв, водещият конкурент на Брекзит в Консервативната партия, планува към дузина министри, в това число шестима от кабинета, да подадат оставка, в случай че Англия напусне Европейски Съюз без договорка.

Грийв разясни, че доста от тях са декларирали пред Мей, че в случай че до края на февруари няма прокарано съглашение през Камарата на общините, могат да потърсят отсрочване на Брекзит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР