Британският премиер Тереза Мей направи пореден опит да обедини консерваторите

...
Британският премиер Тереза Мей направи пореден опит да обедини консерваторите
Коментари Харесай

Мей с пореден опит да обедини консерваторите за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей направи следващ опит да сплоти консерваторите за Брекзит. ITV разяснява, че тя е отправила " обезверена молба " към съпартийците си, с цел да поддържат съглашението по развода с Европейски Съюз и да се избегне разновидността за излизане без съглашение.

Мей е изпратила писмо до всички 317 депутати, в което упорства да се даде превес не на персоналните пристрастия, а на това, което сплотява. Тя признава, че провалянето в Камарата на представителите е било тежко, само че е решена да продължи борбата.

Въпреки заявеното нееднократно отвращение на Европейски Съюз да предоговаря договорката, тя ще опита през идната седмица да опитва още веднъж.
 На Острова чакат министерски оставки при Брекзит без договорка
На Острова чакат министерски оставки при Брекзит без договорка

Лондон е изправен пред огромна рецесия

Главният договарящ за Брекзит Мишел Барние и английският министър за Брекзит Стивън Баркли ще проведат диалози в понеделник.

Припомняме, че Доминик Грийв, водещият конкурент на Брекзит в Консервативната партия, планува към дузина министри, в това число шестима от кабинета, да подадат оставка , в случай че Англия напусне Европейски Съюз без договорка.

Грийв разясни, че доста от тях са декларирали пред Мей, че в случай че до края на февруари няма прокарано съглашение през Камарата на общините , могат да потърсят отсрочване на Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР