Британският премиер Тереза Мей, която бе взета на подбив от

...
Британският премиер Тереза Мей, която бе взета на подбив от
Коментари Харесай

Британски медии взеха на подбив Тереза Мей заради танца

Британският министър председател Тереза Мей, която бе взета на майтап от мнозина поради танца си по време на визитата в Африка, още веднъж се изяви и се изкачи на трибуната по звуците на химна на АББА, написа през днешния ден лондонският "Гардиън ". Според вестника Мей е употребила началото на речта си пред конгреса на Консервативната партия, с цел да изрази неуважение към насмешките по адрес на нейното танцово кълчене, когато през август бе в Южна Африка и Кения.

Танцовата стъпка, провокирала смях в залата и значително насмешки в обществените медии, бе последвана от встъпителни думи, в които тя напомни за "катастрофалните времена ", когато е произнасяла миналогодишната тирада. Въпросната стъпка бе коментирана разнопосочно продължава вестникът. Заместник-председателят на Консервативната партия Джейм Клевърли окачестви изявата на Мей като "елегантна ", а членът на Камарата на общините Майкъл Фабрикант - за "напълно съвършена ". Но Даян Абът, която бе упомената в речта на Мей като образец за жертва на расови обиди към депутати, сподели: "Който си е мислел, че това е добра концепция, би трябвало да бъде уволнен " и акцентира, че има поради Роби Гиб, шефа по връзките към "Даунинг стрийт " 10. Все отново през седмицата, когато Тереза Мей получи някои неприятни послания от Европейски Съюз във връзка Брекзита, нейният танц завоюва утвърждението на най-малко един европейски жрец - шведският дипломат в Лондон аплодираше нейните усилия, заключава "Гардиън ".

"Таймс " подхожда по-делово и извежда в заглавие, че в речта си в Бирмингам Тереза Мей е дала обещание да постави завършек на ограниченията за икономии. "Танцуващата кралица " (по името на шлагера на АББА "Dancing Queen ") даде обещание милиарди макар несигурността поради Брекзит, извежда в подзаглавие вестникът. Според него поредицата скъпо струващи задължения, изразени в речта, ще основат компликации пред министъра на финансите Филип Хамънд, а и ще доведат до незабавни претенции от други министри в кабинета за повече пари.

Изглежда едночасовото говорене целеше да успокои уплашените тори, а сътрудници на Мей споделиха, че това е най-хубавата й тирада през трите й години като водач на партията. Според "Таймс " министър председателят е разкрила с танц появяването си на подиума в опит да разчупи визията за скованото си държание на обществени места.

Според лондонския вестник "Ню Стейтсмън " вчерашната тирада на Мей е посочила до каква степен консерваторите се притесняват от опозиционната Лейбъристка партия. Изданието акцентира, че обещанието на премиера да постави завършек на ограниченията за икономии е симптом за това по какъв начин "центърът се реалокира вляво ". Мей се показа като труженик на "почтените, умерени и патриотични " хора, които са "ужасени " от това което Джереми Корбин е сторил с ръководената от него Лейбъристка партия, написа вестникът и се пита иронично: Щом партията на Мей в действителност е толкоз центристка, колкото се показва, депутатите лейбъристи щяха да бъда склонни се причислят към нея, както торите сториха по време на ерата "Нови лейбъристи " на Тони Блеър и Гордън Браун.

Таблоидът "Дейли експрес " цитира думи на видния белгийски евродепутат Ги Верхофстат, че Тереза Мей, танцувайки, е не запомнила, че Бьорн от АББА е нарекъл Брекзита "катастрофа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР