Британският премиер Тереза Мей каза в парламента днес, че опитите

...
Британският премиер Тереза Мей каза в парламента днес, че опитите
Коментари Харесай

​Тереза Мей: Опитите за отлагане на Брекзит не решават въпроса

Британският министър председател Тереза Мей сподели в Народното събрание през днешния ден, че опитите на някои депутати да отсрочат излизането на страната от Европейски Съюз, употребявайки парламентарни процедури, не вземат решение основния въпрос по тази причина по какъв начин ще бъде сбъднат Брекзит, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
" Това, което виждаме, са оферти за ремонти, които имат за цел да основат обстановка за удължение на периода на процедурата по член 50 (от Лисабонския контракт за ЕС), само че то не взема решение казуса, постоянно ще пристигна миг за решение. А решението си остава същото: (напускане) без съглашение, със съглашение, или без Брекзит въобще ", сподели тя.

Европейски Съюз не може да предоговори съглашението за защитния механизъм за границата в Ирландия, съобщи през днешния ден вицепрезидентът на Европейската комисия Франс Тимерманс, представен от Ройтерс. " Ние ще подкрепим Ирландия... (Предпазният механизъм) е " алена линия ", по която не можем да преговаряме с английското държавно управление ", сподели Тимерманс на събитие в полския град Краков.

Утре основният договарящ от Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние ще бъде признат в Берлин от немската канцлерка Ангела Меркел, заяви заместник-говорителят на федералното държавно управление Мартина Фиц, представена от ТАСС.
Говорейки за неяснотата към Брекзит, тя подсети, че Брюксел и Германия в частност чакат от Лондон " съответни оферти ".

" Топката е в полето на британците ", сподели Фиц, само че не отговори на въпроса дали Германия би се съгласила за отсрочване на периода за Брекзит при сегашните условия. Според нея Европейски Съюз може да работи " единствено на основата на питане " от страна на Лондон.

Долната камара на английския парламент отхвърли на 15 януари плана за съглашение с Европейски Съюз за изискванията на напускането, утвърден от Лондон и Брюксел през ноември м. година след година и половина договаряния. Самият Брекзит е плануван за 29 март, след което, съгласно проекта, би трябвало да стартира преходният интервал, който ще продължи до края на 2020 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР