Британският премиер Тереза Мей информира депутатите, че може и да

...
Британският премиер Тереза Мей информира депутатите, че може и да
Коментари Харесай

Мей предупреди депутатите, че може да няма трети вот по сделката й за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей осведоми депутатите, че може и да няма трето гласоподаване по нейната договорка за Брекзит идната седмица, в случай че няма задоволително поддръжка за нея. Днес в разнообразни елементи на Обединеното кралство ще има митинги на последователи на оставането на страната в Европейски Съюз.

Ако депутатите одобрят договорката на Мей идната седмица, Брекзит ще бъде отсрочен от 29 март за 22 май. В противоположен случай Обединеното кралство има период до 12 април да предложи нов проект.

В писмо до депутатите късно нощес Мей показва, че „ в случай че наподобява, че няма забележителна поддръжка за връщането за гласоподаване на договорката идната седмица или Камарата на общините я отхвърли още веднъж, можем да желаяме друго удължение преди 12 април, само че това ще значи присъединяване в европейските избори “.

Крайното решение ще бъде на ръководителя на Камарата на общините Джон Бъркоу, който би трябвало да позволи връщането на договорката, откакто по-рано изключи наново гласоподаване, в случай че тя не бъде изменена.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР