Британският премиер Тереза Мей губи подкрепата в кабинета за намерението

...
Британският премиер Тереза Мей губи подкрепата в кабинета за намерението
Коментари Харесай

Тереза Мей губи подкрепа за твърд Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей губи поддръжката в кабинета за желанието си да прибегне до разновидността " Брекзит без съглашение ", ако Европейски Съюз отхвърли предложенията за изискванията на излизането, станали известни като проекта " Чекърс ". Това написа вестник " Таймс ", като се базира на свои източници, съобщи Ройтерс.

Министри от кабинета, измежду които този по въпросите на Брекзит Доминик Рааб, на външните работи Джереми Хънт, на околната среда Майкъл Гоув и на вътрешните работи Саджид Джавид разчитат на това да попречат на Мей да вкара Англия в Брекзит без съглашение с Европейски Съюз, написа " Таймс ".

Тези министри желаят английският министър председател да обмисли разновидността за съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз по канадски модел, ако съюзът отхвърли още веднъж проекта " Чекърс " на срещата си на върха на 18 октомври. С това те й дават План Б, написа " Таймс ".

Безпокойствата по въпроса назряха, откакто Мей съобщи, че би предпочела Брекзит без съглашение пред сегашните оферти на Европейски Съюз. Тя акцентира, че Англия желае да види контрапредложения от съюза, с цел да бъде реализиран прогрес в договарянията за Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР