Британският премиер Тереза Мей е заплашила проевропейски депутати от нейната

...
Британският премиер Тереза Мей е заплашила проевропейски депутати от нейната
Коментари Харесай

Тереза Мей е заплашила разбунтувалите се в партията й с избори преди Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей е заплашила проевропейски депутати от нейната Консервативна партия с предварителни избори това лято, в случай че попречат на проектите й за споразумяване на въпроса с митниците след Брекзит, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на " Таймс ".

През миналите четири години се организираха четири огромни вота – референдума за самостоятелност на Шотландия през 2014 година, изборите във Англия през 2015 година, референдума за Брекзит през 2016 година и предварителните избори, свикани от Мей предходната година. " Ройтерс " дефинира това като един от най-бурните интервали на актуалната английска политическа история.

" Таймс " отбелязва, че парламентарните водачи на Консервативната партия, които поддържат дисциплината, са отправили предизвестие към проевропейски настроени депутати, водени от някогашните министри Стивън Хамънд и Ники Морган, минути преди основния избор за митническите въпроси във вторник.

Тогава Мей избегна провалянето на косъм. С 307 против 301 гласа депутатите отхвърлиха корекция в комерсиалното законодателство, импортирана от Ники Морган и Стивън Хамънд, която щеше да наложи държавното управление да се опита да контракти съглашение за митнически съюз с Европейски Съюз, в случай че до 21 януари 2019 година не е съумяло да се споразумее за свободна търговия с блока.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (225)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР