Британският премиер Тереза Мей е изправена пред най-сериозния бунт в

...
Британският премиер Тереза Мей е изправена пред най-сериозния бунт в
Коментари Харесай

25 членове на кабинета на Тереза Мей заплашват да напуснат заради Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей е изправена пред най-сериозния протест в кабинета идната седмица, откакто стана ясно, че 25 министри и зам.-министри са подготвени да подадат оставки и да гласоподават за отсрочване на Брекзит, в сравнение с да се съгласят на Брекзит без договорка, оповестява БНР. Мей би трябвало да показа ревизираната си договорка за Брекзит в Народното събрание на 26 февруари.

Ако Тереза Мей не изключи сюжета за излизане от Европейски Съюз без договорка, я чака протест.

За да могат да гласоподават обаче против решение на премиера, членовете на кабинета би трябвало да подадат оставки, другояче рискуват да бъдат уволнени.

Мей нощес направи опит за помиряване с бунтарите от умерените кръгове като се срещна с тях.

В същото време водачите на междупартийната група от съперници и последователи на Брекзит обявиха, че ще търсят други възможности, в случай че ревизираната договорка на Мей не получи утвърждението на Камарата на общините.

А от новата Независима група от напуснали партиите си депутати оповестиха, че ще оказват помощ на Тереза Мей да остане на власт, в случай че се съгласи на нов референдум като във въпроса бъде включена и опцията за оставане в Европейски Съюз.

Евроскептиците в Консервативната партия обаче не престават да упорстват за оставане на опцията „ без договорка “, с цел да могат да оказват напън в договарянията с Брюксел, по техните думи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР