Британският премиер Тереза Май, след като получи подкрепата на мнозинството

...
Британският премиер Тереза Май, след като получи подкрепата на мнозинството
Коментари Харесай

Тереза Мей назова своята мисия след вота на доверие

Британският министър председател Тереза Май, откакто получи поддръжката на болшинството консервативни депутати, съобщи, че занапред нататък главната й задача е да обезпечи излизането на страната от Европейски Съюз.

" Нашата обновена мисия е да осигурим осъществяването на Брекзит, за който хората гласуваха, страната отново да бъде сплотена и да се изгради държава, която наистина работи в полза на всички ", каза тя.

Първата стъпка към постигането на целта е да се определи статута на Северна Ирландия след Брекзит, като се вземе предвид позицията на Камарата на общините по така наречения " бекстоп " (режимът за подкрепа на престоя на региона в рамките на Митническия съюз на ЕС и единния европейски пазар с началото на преходния период на Брекзит). Тереза Мей е уверила, че на най-близката среща на върха в ЕС възнамерява да постигне необходимите гаранции, които могат да намалят парламентарните опасения по този въпрос.

От последните минути: Стана ясно дали Тереза Мей запази поста си като премиер на Великобритания

Припомняме, че след гласуването на вот на доверие на депутатите от Консервативната партия за Тереза ​​Май, тя успя да запази поста на лидер на партията и премиер на Великобритания.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР