Британският премиер Тереза е изправена пред намаляващ брой възможности за

...
Британският премиер Тереза е изправена пред намаляващ брой възможности за
Коментари Харесай

Четири възможни сценария пред Brexit

Британският министър председател Тереза е изправена пред намаляващ брой благоприятни условия за Brexit, откакто водачите на Европейски Съюз на срещата на високо ниво предходната седмица отхвърлиха опитите ѝ да трансформира договорката, която тя порази с тях.
Ето четирите съществени сюжета, пред които е изправена Англия, до момента в който часовникът отброява времето, оставащо до 29 март 2019 година - денят, в който е планувано Лондон да напусне европейския план след 46 години.
Сделка
Това е Brexit който английското държавно управление и водачите на Европейски Съюз желаят - и това, което английският парламент отхвърля да одобри. Сделката бе отхвърлена от противоположните крила на Народното събрание поради това дали Англия да бъде обвързвана прекомерно тясно или да бъде по-отдалечена от Европейския съюз. Мей анулира гласуването на договорката, несъмнено за предходната седмица заради предизвестеното си проваляне.
Подкрепящите Brexit от нейната партия по-късно измислиха несполучлив опит за прелом, при който малко повече от 1/3 от депутатите консерватори демонстрираха, че желаят Мей да си върви.
Мей даде обещание, че ще измъкне отстъпки от Брюксел, само че явно не съумя да направи това на срещата предходната седмица. Правителството на Мей има намерение да още веднъж да подложи същия план за гласоподаване след известно време - сред 7 и 21 януари. Надеждите са, че страхът от хаоса, до който може да докара излизане без договорка, ще принуди законодателите да загърбят запасите си.
Без договорка
На това се гледа като на сюжет за Страшния съд, който заплашва да провокира криза във Англия и доста да забави икономическия напредък на Европейския съюз.
Това е опцията по дифолт, в случай че английският парламент гласоподава срещу договорката и няма други решения.
Споразумението на Мей бе ориентирано към опазване на комерсиалните правила сред петата по величина стопанска система в света и най-големия обединен пазар съвсем непроменени за временен интервал до края на 2020 година
Едно ненадейно прекосяване към разнообразни стандарти би засегнало съвсем всеки стопански бранш и вероятно ще забележим, че цената на ежедневните артикули във Англия ще се повиши.
И двете страни са били принудени да засилят подготовката си за безреден Brexit през последните няколко седмици.
Британските предприятия натрупват артикули, до момента в който Брюксел се пробва да откри метод да поддържа свободни интервенциите, включващи всеобщия център за финансови услуги в Лондон.
Втори референдум
Привържениците на Европейски Съюз приканват за ново гласоподаване още от първото, което е поддържа „ напущаме “ при резултат 52:48 през юни 2016 година
Няма закон, който да задължава Англия още веднъж да гласоподава, само че мнозина питат дали това би била демократично - и за какво вторият опит би трябвало да има преимущество пред първия.
Това също по този начин заплашва да покаже още веднъж такова разделяне, доколкото изследванията на публичното мнение демонстрират, че страната към момента е разграничена по въпроса.
Призивите за нов избор през последните няколко месеца са се засилили, а някогашният министър председател Тони Блеър в неделя сподели: " Това, което изглеждаше малко евентуално преди няколко месеца, сега е с възможност от над 50% ".
Поддръжниците настояват, че на последователите на Брекзит са били обещани неща, които въобще не наподобяват като предлаганата договорка и че британците в никакъв случай не са подкрепили сюжет за отсътвие на договорка.
Някои от членовете на кабинета на Мей оповестяват, че упорстват за втори избор, само че министър председателят е срещу такова решение, като предизвестява, че " ще нанесе непоправима щета на целостта на нашата политика ".
Също по този начин не е ясно какви разновидности да се дадат на хората на второ гласоподаване - и какво ще стане, в случай че Brexit победи още веднъж.
Парламентът гласоподава за разновидностите
Друга опция, която излезе на напред във времето през последните дни, е дв Народното събрание се проведат няколко незадължителни гласувания по разнообразни разновидности на Брекзит, с цел да се дефинира дейно държавната тактика.
Първият ще бъде договорката на Май, само че други могат да включват Brexit без сделкса, втори референдум или " норвежка договорка ", която ще задържи Англия доста по-тясно обвързвана с европейския обединен пазар и ще разреши свободна имиграция.
Министърът на стопанската система Грег Кларк очевидно подсказа това в понеделник, като сподели пред BBC, че Народното събрание би трябвало да бъде " поканен да каже с какво ще се съгласи ", в случай че гласоподава срещу проектоспоразумението за Брекзит на масата.
Другите министри от кабинета, в това число министърът на финансите Филип Хамънд, настояват, че поддържат това решение като либерален метод за преустановяване на настоящето положение на несигурност.
Aнализ на AFP/Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР