Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Сунак се срещна с Мелони в Рим и заяви, че са готови да нарушат консенсуса

Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, съобщи през вчерашния ден в Рим, че той и италианската му колежка са подготвени да " скъсат с консенсуса ", с цел да се борят с противозаконната имиграция, съобщи Франс прес.

Лидерът на английската Консервативна партия приказва на политически протест, проведен от ръководителката на италианската държавна крайнодясна партия Италиански братя. Двамата водачи поеха ангажимент да се оправят с казуса с огромния брой идващи на техните крайбрежия и през октомври подписаха взаимно писмо, в което приканиха водачите на Европейски Съюз да подхващат по-строги дейности против противозаконната имиграция.

Сунак прикани, както да се поставят повече старания в битката с трафикантите, по този начин и за въздържане на бъдещите имигранти.

" За да бъде това въздържане надеждно, ще би трябвало да действаме по друг метод, да скъсаме с консенсуса. Ние с Джорджа сме подготвени да създадем това ", съобщи той. " Ако не се оправим с казуса, броят на хората единствено ще се усилва и нашите страни и способността ни да помогнем на тези, които най-вече се нуждаят от това, ще бъдат претрупани ", добави той.

Вчера Мелони и Сунак се срещнаха в Рим с ръководителя на албанското държавно управление Еди Рама и се договориха за " по-нататъшно усилване на съдействието против контрабандистите ", оповестиха от канцеларията на италианския министър председател, написа Българска телеграфна агенция.

Италия и Лондон са подписали съглашения с Албания за ограничение на противозаконното влизане на мигранти от тази страна.

Близо една трета от хората, пристигнали нелегално с лодки на английските кейове през 2022 година, са били с албанско поданство, или близо 13 000 мигранти от общо 45 000. Лондон и Тирана обаче се споразумяха, че албанците, идващи в Обединеното кралство с лодки, могат да бъдат връщани напряко в страната им на генезис, напомня Агенция Франс Прес.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР