Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Риши Сунак: Нелегалната миграция унищожава живота на много хора и струва милиони

Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, сподели през днешния ден, че ще обмисли идващия си ход, откакто Върховният съд разгласи за противозаконен проекта на държавното управление да изпраща в Руанда претенденти за леговище, до момента в който молбите им бъдат прегледани, съобщи Ройтерс.

" Видяхме решението на съда и ще обмислим идващите стъпки. Това не е резултатът, който искахме, само че прекарахме последните няколко месеца в анализиране на всички благоприятни условия и оставаме напълно ангажирани в задачата ни да спрем лодките ", сподели Сунак в изказване.

В същото време английският министър председател означи, че " е от решаващо значение, че Върховният съд удостовери, че правилото за изпращане на незаконни мигранти в безвредна трета страна е легален ". " Това удостоверява ясната позиция на държавното управление през цялото време ", аргументира се той, написа Българска телеграфна агенция.

" Нелегалната миграция унищожава живота на доста хора и коства на английските данъкоплатци милиони лири на година. Трябва да сложим завършек на това и ще създадем всичко, което е належащо ", съобщи Сунак.

Британският министър председател ще даде конференция през днешния ден в 16:45 часа (18:45 ч. българско време), а министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли се чака да приказва следобяд в Народното събрание. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР