Британският премиер Риши Сунак заяви в понеделник, че е загрижен

...
Британският премиер Риши Сунак заяви в понеделник, че е загрижен
Коментари Харесай

Сунак призова Иран да намали напрежението след ударите в Йордания

Британският министър председател Риши Сунак съобщи в понеделник, че е угрижен за напрежението в Близкия изток и прикани Иран да понижи напрежението след нахлуване, при което бяха убити трима американски военнослужещи в североизточна Йордания покрай границата със Сирия.

Сунак сподели, че Англия " изрично осъжда " офанзивите с дронове , които президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че са осъществени от подкрепяни от Иран бойци.

" Ние стоим уверено с нашите съдружници, с цел да донесем непоклатимост и мир в района и това е, към което продължаваме да работим. "

Говорителят на Сунак сподели пред кореспонденти: " Смятаме, че офанзивата е осъществена от радикални групировки, подкрепяни от Иран, настоящи в Сирия и Ирак, в сходство с оценката на Съединени американски щати. "

" Продължаваме да използваме всичките си благоприятни условия, дипломатически и други, за деескалация на напрежението в района ", сподели той, базирайки се на офанзиви против кораби в Червено море, при които Англия в Йемен.

Атаката, при която също бяха ранени 34 американски военнослужещи, е първият гибелен удар против американските сили от началото на войната Израел-Хамас през октомври и бележи огромна ескалация на напрежението, обхванало Близкия изток.

Мисията на Иран към Организация на обединените нации съобщи в изказване в понеделник, че Техеран не е забъркан в офанзивата , макар че неговият министър на разузнаването сподели, че обвързваните с Иран районни въоръжени групировки дават отговор на " американските агресори " по свое убеждение.
 Иран отхвърля да стои зад офанзивата с дрон в Йордания
Иран отхвърля да стои зад офанзивата с дрон в Йордания

Обвинява за нея спора сред американските сили и съпротивителните групи в района
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР