Британският премиер Риши Сунак заяви днес, че на 24 август

...
Британският премиер Риши Сунак заяви днес, че на 24 август
Коментари Харесай

Риши Сунак: Русия е взела на прицел цивилен товарен кораб в Черно море

Британският министър председател Риши Сунак съобщи през днешния ден, че на 24 август съветските въоръжени сили са взели на прицел “с голям брой ракети ” граждански товарен транспортен съд в Черно море, като се базира на разкрита разследваща информация, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

“Благодарение на разкрита разследваща информация знаем, че на 24 август съветските въоръжени сили са взели на прицел с голям брой ракети граждански товарен транспортен съд в Черно море ”, сподели Сунак, до момента в който информираше английския парламент за присъединяване си в срещата на върха на Г-20 в Делхи.

Откакто през юли Русия се изтегли от подписаната с посредничеството на Организация на обединените нации черноморска зърнена договорка, която позволяваше на Украйна да изнася зърното си, Киев стартира да упреква Москва, че заплашва цивилни кораби в Черно море, показва Ройтерс.

Съединени американски щати и Англия тогава предизвестиха, че Русия може да разшири обсега на нападенията си против украински зърнени уреди и да стартира да атакува цивилни кораби в Черно море.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР