Британският премиер Риши Сунак се отказа от традиционното коледно обръщение

...
Британският премиер Риши Сунак се отказа от традиционното коледно обръщение
Коментари Харесай

Риши Сунак наруши традицията, без коледното обръщение към нацията

Британският министър председател Риши Сунак се отхвърли от обичайното коледно послание към нацията и вместо това се обади персонално на публични чиновници, с цел да им благодари, което става на фона на яростни трудови разногласия със стачкуващи служащи в редица браншове. 

Риши Сунак изненадващо се обади по телефона на четирима дипломати и на екипажа на военен транспортен съд, с цел да изрази признателност за „ тяхната всеотдайност в една изключителна година “.

Това е в прорез с традицията да се прави коледно послание от премиера към нацията. Съдържанието на диалозите бе оповестено нощес, до момента в който страната е обхваната от стачки в основни браншове като опазването на здравето, превоза, граничен надзор и пощите. Обажданията до екипажа на бойния транспортен съд Protector и дипломати в Пакистан, Сомалия и Украйна, както и на началник на финансирана от държавното управление стратегия за празнични действия в Лондон, се одобряват като опит на Сунак да покаже какъв брой цени публичните услуги.

В изказване на Руши Сунак се споделя: „ Аз съм разчувстван от отдадеността на всички, които обърнаха внимание на техните другари и съседи, от доброволците, държавните чиновници и главен обслужващ личен състав и всички работещи по Коледа и знам, че тяхната безкористност ще донесе наслада в цялата страна през този празничен интервал “.

Риши Сунак ще прекара първата си Коледа като министър председател в своя гласоподавател регион Ричмънд в Северен Йоркшър. Скай нюз разяснява, че той е прекарал бурни два месеца на поста, изначало в опит да поправи икономическия безпорядък, основан от предшественичката му Лиз Тръс и свадите в новия му кабинет, а в този момент белязани с вълна от протестни дейности.

Посланието му идва в миг, когато хиляди чиновници от Граничен надзор започнаха първата от поредност стачки на летищата, присъединявайки се към работещите по автомагистралите и личния състав на Кралските пощи в настояванията им за по-добро възнаграждение с поскъпващия живот.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР