Британският премиер Риши Сунак се отказа от традиционното коледно обръщение

...
Британският премиер Риши Сунак се отказа от традиционното коледно обръщение
Коментари Харесай

В разрез с традицията: Риши Сунак остави британците без коледно послание

Британският министър председател Риши Сунак се отхвърли от обичайното коледно послание към нацията и вместо това се обади персонално на публични чиновници, с цел да им благодари, което става на фона на яростни трудови разногласия със стачкуващи служащи в редица браншове, заяви.

Риши Сунак изненадващо се обади по телефона на четирима дипломати и на екипажа на военен транспортен съд, с цел да изрази признателност за " тяхната всеотдайност в една изключителна година ".

Това е в прорез с традицията да се прави коледно послание от премиера към нацията. Съдържанието на диалозите бе оповестено нощес, до момента в който страната е обхваната от стачки в основни браншове като опазването на здравето, превоза, граничен надзор и пощите. Обажданията до екипажа на бойния транспортен съд Protector и дипломати в Пакистан, Сомалия и Украйна, както и на началник на финансирана от държавното управление стратегия за празнични действия в Лондон, се одобряват като опит на Сунак да покаже какъв брой цени публичните услуги.

В изказване на Руши Сунак се споделя: " Аз съм разчувстван от отдадеността на всички, които обърнаха внимание на техните другари и съседи, от доброволците, държавните чиновници и главен обслужващ личен състав и всички работещи по Коледа и знам, че тяхната безкористност ще донесе наслада в цялата страна през този празничен интервал ".

Риши Сунак ще прекара първата си Коледа като министър председател в неговия гласоподавател регион Ричмънд в Северен Йоркшър. Скай нюз разяснява, че той е прекарал бурни два месеца на поста, изначало в опит да поправи икономическия безпорядък, основан от предшественичката му Лиз Тръс и свадите в новия му кабинет, а в този момент белязани с вълна от протестни дейности.

Посланието му идва в миг, когато хиляди чиновници от Граничен надзор започнаха първата от поредност стачки на летищата, присъединявайки се към работещите по автомагистралите и личния състав на Кралските пощи в настояванията им за по-добро възнаграждение с поскъпващия живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР