Британският премиер Риши Сунак потвърди, че Великобритания ще предостави 12

...
Британският премиер Риши Сунак потвърди, че Великобритания ще предостави 12
Коментари Харесай

Великобритания реши: ще предостави танкове Challenger 2 на Украйна

Британският министър председател Риши Сунак удостовери, че Англия ще даде 12 бойни танкове Challenger 2 в помощ на Украйна, оповестява английската социална медия BBC.

В диалог с украинския президент Володимир Зеленски, Сунак е обрисувал " упоритостта на страната " да ускори поддръжката си за Киев. Това включва и доставката на бойните танкове, както и на спомагателни артилерийски системи.

От кабинета на премиера акцентират в прессъобщението си неотдавшните победи на украинските военни сили против съветските войски, както и " нуждата да се възползваме от този миг с ускоряването на световната военна и дипломатическа поддръжка ".

" Премиерът и президентът Зеленски приветстваха други интернационалните задължения в тази тенденция, в това число предлагането на Полша да даде рота танкове " Леопард ", сподели представител на министър-председателя.

According to The Independent UK Prime Minister Sunak has made the decision to send 12 Challenger 2 MBTs to Ukraine.
— (((Tendar))) (@Tendar)
Challenger 2 е главният военен танк на английската войска. Той влиза във въоръжение през 1998 година и сега е в развой на рационализация, която ще го задържи в употреба до 2035 година

В отговор на новините за английската военна помощ за Киев, представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи: " Както сме казвали и преди, доставките на оръжия са законни цели за съветските удари. "

От своя страна, Зеленски сподели, че решението на Англия изпраща " верен сигнал " към съдружниците и благодари на Сунак за поддръжката.

Always strong support of the UK is now impenetrable and ready for challenges. In a conversation with the Prime Minister,, I thanked for the decisions that will not only strengthen us on the battlefield, but also send the right signal to other partners.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР