Британският премиер Риши Сунак написа в X, че тази атака

...
Британският премиер Риши Сунак написа в X, че тази атака
Коментари Харесай

Стратегия на терора: Светът осъди руската атака по цивилни в Укра...

Британският министър председател Риши Сунак написа в X, че тази офанзива демонстрира, че " Путин няма да се спре пред нищо, с цел да реализира задачите си и да изкорени свободата и демокрацията ". 

Англия разгласи, че ще даде на Киев 200 нови системи за противовъздушна защита. Ракетите, които са създадени във Англия, са проектирани да бъдат изстрелвани от самолети, в това число изтребители Typhoon и F-35.

" Днешният пакет за противовъздушна защита изпраща неоспоримо обръщение, в лицето на съветското безчовечие, че Обединеното кралство остава безусловно ангажирано с поддръжката на Украйна “, споделя министърът на защитата Грант Шапс.

Досега Англия е отделила 4.6 милиарда паунда в поддръжка на Украйна.

Министерството на външните работи на Франция Жералд Дарманен дефинира дейностите на Русия като " тактика на терора ", ориентирана към " унищожаването на украинската цивилна инфраструктура, с цел да се отслаби устойчивостта на популацията ". 

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел бе безапелационен, че става дума за " следващото плахо и безсистемно нахлуване против учебни заведения, метростанция и болница ". 

Външната министърка на Германия Аналена Бербок бе безапелационна, че Москва " още веднъж сее гнет " и даде обещание Германия да не " отстъпи и сантиметър от поддръжката си по отношение на Украйна ". Всъщност Берлин към този момент е дал на Киев три системи за противовъздушна защита, а в края на ноември даде обещание нов пакет от военна помощ в размер на 1.3 милиарда евро. 

Американският президент Джо Байдън прикани Конгреса на Съединени американски щати да излезе от задънената улица и да вземе решение за финансовия пакет в помощ на Украйна. Тя остана блокирана поради републиканците и поради обвързването на финансовата поддръжка за Израел и защитата по границата с Мексико. 

“Не бива да разочароваме Украйна. Историята ще осъди грубо тези, които не съумеят да отговорят на апела на свободата ”, съобщи Байдън.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР