Британският премиер Риши Сунак и украинският президент Володимир Зеленски са

...
Британският премиер Риши Сунак и украинският президент Володимир Зеленски са
Коментари Харесай

Руши Сунак обеща: Ще подкрепяме Украйна

Британският министър председател Риши Сунак и украинският президент Володимир Зеленски са разискали през днешния ден по телефона последните съветски набези с дронове в Украйна.

Говорител на Даунинг стрийт осведоми, че Риши Сунак е споделил на Володимир Зеленски, че мислите на британците са с украинсикя народ, който продължава да живее под подобен необикновен обстрел, визирайки последното съветско нахлуване с дронове.

" Британският министър председател сподели, че Украйна може да разчита на продължаващата поддръжка на Лондон в дълготраен проект, което е било демонстрирано с неотдавнашната доставка на повече от 1 000 противовъздушни ракети “, добави представителят.

Той цитира думите на Риши Сунак, че " подължава работата по доставката на още съоръжение през идващите седмици и месеци, с цел да се обезпечи украинската победа на бойното поле ".

Сунак и Зеленски са разискали също извършената предходната седмица среща на върха на Съвместните експедиционни сили в Латвия.

Двамата водачи са се договорили да продължат да поддържат непосредствен контакт. Някои английски медии разпространиха копие от обява на Зеленски в Туитър за извършения диалог.
ТЕМА преди 4 часа 1002 преди 6 часа 422 преди 8 часа 1084
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР