Британският премиер Риши Сунак е изправен пред нов сблъсък с

...
Британският премиер Риши Сунак е изправен пред нов сблъсък с
Коментари Харесай

Лондон е изправен пред сблъсък с ЕС заради антимиграционно законодателство

Британският министър председател Риши Сунак е изправен пред нов конфликт с Европейски Съюз, откакто комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон предизвести, че новото противоречиво антимиграционно законодателство ще бъде в нарушаване на човешките права, заяви " Гардиън ".

Думите на Илва Йохансон идват в миг, когато Риши Сунак се приготвя за среща с френския президент Еманюел Макрон в петък, на която се чака, че ще бъде помолен да подсигурява постоянни заплащания към Франция, с цел да бъдат спрени дребните лодки, с които претендентите за леговище във Англия прекосяват рисковите води на Ламанша.

Срещата в Париж ще бъде първата публична двустранна среща на върха от пет години насам. Основна точка е по-нататъшното усилване на съдействието сред полицията и бреговата защита и тяхното финансиране.

Сунак съобщи, че решаването на рецесията с мигрантите е един от главните му цели, до момента в който вътрешният министър Сюела Брейвърман настоя, че новият закон, който планува задържане и депортиране на бежанци, не нарушава човешките права.

Илва Йохансон обаче съобщи, че персонално е споделила на Брейвърман, че съгласно нея проектите на Даунинг стрийт да не позволява за разглеждане молбите на мигрантите за леговище са в нарушаване на интернационалното право.

" Гардиън " написа, че Йохансон и Брейвърман са разговаряли през вчерашния ден. Потенциалното обновяване на враждата сред Лондон и Брюксел идва единствено седмица след стоплянето на връзките след сполучливите договаряния по Протокола за Северна Ирландия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР