Британският премиер Риши (ЕС) след Брекзит относно търговските споразумения на

...
Британският премиер Риши (ЕС) след Брекзит относно търговските споразумения на
Коментари Харесай

Сунак решен да се постигне сделката за Северна Ирландия

Британският министър председател Риши (ЕС) след Брекзит по отношение на комерсиалните съглашения на Северна Ирландия, заяви " Ройтерс ".

Той сподели, че е жизненоважно обезпечаване на връщане към шерването на властта в провинцията.

" Има незавършена работа по Брекзит и желая да свърша работата ", сподели Сунак в изявление за вестник The Sunday Times.

Сунак сподели, че ще се опита да позволи опасенията на Демократическата юнионистка партия (DUP), която се тормози от запазването на въздействието на Европейски Съюз върху Северна Ирландия.

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар сподели пред кореспонденти по-рано в събота, че Англия и Европейски Съюз вървят напред и е допустимо, само че не е обезпечено съглашение през идващите дни.
 Лондон пита юнионистите преди да подпише с Европейски Съюз за Северна Ирландия
Лондон пита юнионистите преди да подпише с Европейски Съюз за Северна Ирландия

Те блокират образуването на локално държавно управление

Сънди Таймс сподели, че се чака известие в понеделник, когато е казано на депутатите от Консервативната партия на Риши Сунак да бъдат в Народното събрание.

В изявлението си за Sunday Times английският министър председател сподели, че се надява на позитивен резултат от договарянията и сподели, че ще прекара уикенда в опити да ги приключи.

Сунак, в символ на терзанията на DUP, сподели, че мирното съглашение от Разпети петък за Северна Ирландия е било небалансирано от договорката за Брекзит за комерсиалните правила на провинцията.

DUP попречи на Асамблеята на Северна Ирландия да работи в символ на митинг против тези правила.

" Ако желаеме да възстановим институциите за шерване на властта в Северна Ирландия, което доста желая да направя и считам, че това е нещото, от което хората се нуждаят и заслужават, тогава би трябвало да разгадаем проблемите на протокола ", сподели Сунак.

Той сподели, че " ни припомня за деликатната обстановка в Северна Ирландия, за нейната неустойчивост и не би трябвало да я одобряваме за даденост. И по тази причина шерването на властта е в действителност значимо. "

Полицаят е в сериозно положение в болница.
 Арести в Северна Ирландия след стрелбата по служител на реда
Арести в Северна Ирландия след стрелбата по служител на реда

Фокусът е върху радикалната формация " Нова ИРА "

Припомняме, че  Северна Ирландия заема изключително място след излизането на Англия от Европейски Съюз, като остава в единния пазар на артикули на общността.

Споразумението, с цел да се избегне твърда граница с Ирландия, която остава член на Европейски Съюз, и да се резервира мирът, значи, че се изискват инспекции на някои артикули, идващи в Северна Ирландия от останалата част на Обединеното кралство, което разгневи пробританските синдикалисти в провинцията.

Англия предложи основаването на зелени митнически ленти за артикули, предопределени единствено за Северна Ирландия, както и червени ленти за артикули, ориентирани към Ирландия или другаде в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР