Британският премиер предложи да осъществи мащабна операция за обучение на

...
Британският премиер предложи да осъществи мащабна операция за обучение на
Коментари Харесай

Лондон предложи да подготви десетки хиляди украински войници


Британският министър председател предложи да реализира огромна интервенция за образование на украинските сили, която за 120 дни ще разреши образованието на 10 000 бойци. Премиерът на Англия Борис Джонсън, който е на посещаване в Киев, предложи на Украйна помощ при подготовката на военни от въоръжените сили на страната на територията на европейските страни.

В публикувано през днешния ден известие до медиите от кабинета на премиера се акцентира, че съгласно английската страна, на всеки 4 месеца ще може да бъдат обучавани до 10 000 украински бойци.
 Борис Джонсън
Борис Джонсън

“Премиерът предложи да се реализира огромна интервенция по образованието на украинските сили, която евентуално ще разреши да бъдат подготвяни до 10 000 боеца на всеки 120 дни”, се споделя в документа.

По време на петъчното посещаване в Киев министър председателят Джонсън съобщи пред президента Зеленски, че Англия може да оглави тази нова стратегия, която радикално ще промени обстановката във войната, увеличавайки доста опциите за възобновяване на силите, от които ВСУ се нуждае, с цел да завоюва борбата за дълготраен мир, гласи още известието.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР