Британският премиер Лиз Тръс подаде оставка след 45 дни на

...
Британският премиер Лиз Тръс подаде оставка след 45 дни на
Коментари Харесай

Веселин Паунов: Последните 24 часа бяха решаващи за решението на Лиз Тръс

Британският министър председател Лиз Тръс подаде оставка след 45 дни на поста. Тя разгласи решението си в изключително известие на Даунинг стрийт 10, след напън да се отдръпна поради серия от пагубни решения, довели до трус на стопанската система на острова и до срив на поддръжката за нея от страна на членовете на личната ѝ Консервативна партия.

Кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов разяснява, че в изказването си за оставката Тръс е показала, че това е една невиждана рецесия освен във вътрешен, само че и в интернационален, стопански, политически проект.

Последните 24 часа са били решаващи за това решение, съгласно Паунов, тъй като вечерта е подала оставка вътрешният министър Сюела Брейвърман - очевиден сигнал, че нещео не е наред. Но чашата е преляла нощес при гласуването в Камарата на общините на импортирано от лейбъристите предложение да се гласоподава в Народното събрание анулацията на възбраната за фракинга. Тази възбрана е залегнала в Манифеста на торите, само че в този момент държавното управление упорства да се вигне тази възбрана и гласуването е протекло трагично и със срамни подиуми. Много от депутатите тори през днешния ден желаеха обществено оставката на Тръс.

Още за аргументите, довели до отдръпването на английския министър председател, вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР