Британският премиер Лиз Тръс нарече френския президент Еманюел Макрон приятел“,

...
Британският премиер Лиз Тръс нарече френския президент Еманюел Макрон приятел“,
Коментари Харесай

И Лиз Тръс е на срещата на евролидерите в Прага, но не, за да се сближава с Европа“

Британският министър председател Лиз Тръс назова френския президент Еманюел Макрон „ другар “, само че посочи, че нейното наличие на срещата на Европейската политическа общественост в Прага „ не е с цел да се сближава с Европа “, пипе БНР.

Лиз Тръс имаше известни съмнения дали да одобри поканата за присъединяване в учредителната среща на Европейската политическа общественост - концепция на Макрон, чиято цел е да ускори съдействието по въпроси като сигурността и силата на континента. В тази нова група попадат съвсем всички европейски страни, като се изключи Русия и Беларус. На въпрос на медии дали желае да приближи Англия по-близо до Европа като метод за облекчение на търговията и да подтиква икономическия напредък, Тръс отговори: „ Тук не става дума за доближаване с Европа.

Тук става дума да се работи с всички европейски сътрудници за противопоставяне на ужасната война на Путив в Украйна, само че и да работим дружно по проблеми, пред които всички сме изправени – големи енергийни разноски, растяща инфлация и миграцията на континента “. Тръс се срещна с Макрон като преди този момент съобщи, че той е „ другар “. Това бе във връзка на абсурда, който провокира по време на акцията ѝ за министър председател, когато съобщи, че „ занапред ще бъде преценявано дали Макрон е другар или зложелател “. От Прага бе обявено, че идната британско-френска среща на високо ниво ще се организира във Франция през 2023 година. В докладна бележка след срещата на Тръс и Макрон се споделя, че те са изразили поддръжка за Украйна, предпочитание за съдействие за енергийни доставки и за справяне с лодките с мигранти, прекосяващи Ламанша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР