Британският премиер Лиз Тръс е под натиск да представи спешния

...
Британският премиер Лиз Тръс е под натиск да представи спешния
Коментари Харесай

Лиз Тръс е под натиск на партията си да представи по-бързо плана за енергийната криза

Британският министър председател Лиз Тръс е под напън да показа незабавния си проект за справяне с енергийната рецесия допустимо най-скоро. Извънредният бюджет за данъчни съкращения през зимата се чака да бъде показан идната седмица след края на националния печал и погребението на Елизабет Втора.

Въпреки че политическия живот на Острова бе неподвижен от неочакваната гибел на кралицата, Лиз Тръс е под напън от личните си депутати от Консервативната партия да изложи проектите си в четвъртък или петък идната седмица, оповестява кореспондентът на БНР.

В деня на гибелта на кралицата тя съумя да очертае единствено рамките на този проект, без обаче да се стигне до детайлностите.

Националният печал изцяло хвърли сянка върху планувания финансов пакет в размер на към 150 милиарда паунда и налагането на таван за годишните енергийни сметки от 2500 паунда на домакинство и остави министрите да завършват детайлностите по бюджета дружно с организирането на държавното заравяне на Елизабет Втора.

Новият министър председател Лиз Тръс възнамерява да пътува до Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации в деня след погребението, което е в понеделник - 19 септември, и да се върне в точния момент, с цел да седне до министъра на финансите Куази Куартенг и дружно да изложат и защитят бюджета в Народното събрание.

Графикът за пътуването допуска, че от Даунинг стрийт са се отказали от образуване на среща на Лиз Тръс с Джо Байдън в Белия дом. Американският президент и други международни водачи се чака да пътуват до Англия за държавното заравяне, само че в Лондон няма да се организират никакви двустранни срещи по време на националния печал.

И през днешния ден ковчегът с тленните остатъци на кралица Елизабет Втора ще остане за поклонение в катедралата " Сейнт Джайлс " в шотландската столица Единбург.

Там се организира бдение, присъединяване в което взеха децата на починалия монарх, в това число крал Чарлз Трети. Продължава неговата обиколката във всички елементи на Обединеното кралство, като през днешния ден английският крал би трябвало да посети Северна Ирландия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР