Британският премиер Джонсън Борис каза в петък, че руският президент

...
Британският премиер Джонсън Борис каза в петък, че руският президент
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Путин постига бавен, но осезаем напредък в Донбас

Британският министър председател Джонсън Борис сподели в петък, че съветският президент Владимир Путин реализира муден, само че осезателен прогрес в Донбаския район на Украйна, предава Ройтерс.

" Страхувам се, че Путин, с огромна цена за себе си и за съветските военни, продължава да дъвче земята в Донбас ", сподели той пред Телевизия Блумбърг

" Той продължава да реализира еволюционен, муден, само че се притеснявам осезателен прогрес и по тази причина е безусловно жизненоважно да продължим да поддържаме военно украинците. "

Самопровъзгласилата се ДНР оповестява, че е открила цялостен надзор над град Лиман (Красний Лиман), оповестиха от нейния щаб за териториална защита., се споделя в известието на териториалната защита на непризнатата република, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Руските военни към този момент управляват над 95% от Луганска област и през идващите дни напъните евентуално ще бъдат ориентирани към цялостното завладяване на Северодонецк. Вероятно до дни Северодонецк и Лисичанск ще бъдат напълно обкръжени.

Неуспешна към този момент е офанзивата югоизточно от Изюм, на границата сред Харковска и Донецка област.

" От 27 май на територията на Донецката национална република формация войски на ДНР и ЛНР, с огнева поддръжка от въоръжените сили на Руската федерация, освободи и откри цялостен надзор над 220 обитаеми места, в това число Красний Лиман, " се споделя в изказване на сепаратистите. Би Би Си не може да даде без значение удостоверение на тази информация.

Ден по-рано Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, призна, че украинската войска е " изгубила " това населено място.

В четвъртък вечерта в обичайното си изказване украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ", съобщи:

Натискът върху Русия е безусловно въпрос на избавяне на живот. Всеки ден отсрочване, уязвимост, разнообразни разногласия или оферти за " успокояване " на агресора за сметка на жертвата - това са нови убити украинци. Това са нови закани за всички на нашия континент.

Просто погледнете обстановката в този момент. От седмици Европейският съюз (ЕС) се пробва да контракти шести пакет от наказания против Русия. Досега тя получава съвсем милиард евро дневно от европейците за доставки на сила. Разбира се, признателен съм на нашите другари, които упорстват за нови наказания. Но от кое място толкоз мощ в тези, които блокират шестия пакет? Защо към момента им е разрешено да имат толкоз доста власт, в това число при вътрешноевропейски процедури?, попита той.

Вече седмици наред светът не смее да блокира съветската банкова система - всички банки без изключение, с цел да лиши агресора от опцията да финансира освен войната против нас, само че и политиката за основаване на разделения и рецесии по света.

От какъв брой време се борим, с цел да предоставим на Украйна всички нужни оръжия, с цел да променим естеството на боевете и да стартираме да се движим по-бързо и по-уверено към изгонването на окупаторите. Уверени сме, че с помощта на нашите старания въпреки всичко ще бъдем чути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР