Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Засилва се натискът върху Борис Джонсън за яснота за партито на Даунинг стрийт

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е подложен на мощен напън от целия политически набор обществено да съобщи дали е участвал на градинското празненство през май 2020 година на "Даунинг стрийт " в цялостно нарушаване на разпоредбите на локдауна, съобщи БНР.

Лейбъристката партия и останалите партии в съпротива, както и депутати от ръководещата Консервативна партия на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е желаят неотложен отговор от премиера. Те са надяват да го получат по време на постоянните в сряда въпроси към премиера в Народното събрание.

Вчера по време на разгорещени подиуми в Камарата на общините заместник-лидерът на лейбъристите Анджела Рейнър съобщи, че министър председателят "може да бяга, само че не може да се скрие " от нарушаванията, откакто той не се яви в Народното събрание. Лидерът на шотландските консерватори Дъглас Рос съобщи, че Джонсън би трябвало да подаде оставка, в случай че се откри, че е нарушил разпоредбите на локдауна. Един от донорите на Консервативната партия също намерено предизвести премиера да внесе изясненост или да се отдръпна.

До момента Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отхвърля да съобщи дали е участвал на празненството. Има очевидци обаче, че на 20 май 2020 година на "Даунинг стрийт " са се събрали към 40 души, измежду които са били министър председателят и брачната половинка му.

Дъглас Рос съобщи, че доста депутати на торите са ядосани и може да се стигне до изпращане на писма до ръководителя на "Комитет 1922 " Греъм Брейди с искане на избор на съмнение. Ако Брейди получи 54 такива писма ще би трябвало да бъде призован подобен избор и в случай че Джонсън го загуби, ще се стигне до избор на нов водач. Журналисти оповестяват, че са чули в Народното събрание реплики от рода на "Партията би трябвало да се отърве от него ".

Междувременно изследване на YouGov сподели, че за първи път повече от 50% % от интервюираните са призовали за оставка на премиера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР