Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън подозира ЕС, че иска да изолира Северна Ирландия

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е прикани депутатите от неговата Консервативна партия да поддържат проекта му за промени в някои елементи на подписаното през януари Споразумение за Брекзит. В поддръжка на това си искане в публикация във в. "Дейли телеграф " Джонсън упреква Европейски Съюз, че приготвя "хранителна обсада " и уединяване на Северна Ирландия.

В публикацията Джонсън пази държавните проекти във връзка с Протокола за Северна Ирландия. Премиерът упреква Европейски Съюз, че възприема последна позиция с интерпретация на Протокола за Северна Ирландия за налагане на комерсиална граница в Ирландско море, което може да спре транспорта на храни от Англия за Северна Ирландия.

"Трябва да кажа, че в никакъв случай не сме си представяли, че Европейски Съюз ще желае да употребява контракт, реализиран на благосклонност, с цел да блокира или откъсне една част от Обединеното кралство ", написа Джонсън.

Късно нощес посредством приложението за видеоконференции Zoom министър председателят беседва с към 250 депутати-консерватори и енергично ги прикани да поддържат Законопроекта за вътрешния пазар, тъй като "той е жизненоважен да се попречи на индивид от чужбина да получи власт да раздра страната ".

Европейски Съюз заплаши Лондон със съд, в случай че реши да гласоподава проектозакона. Правителството счита, че суверенният английски парламент е в цялостното си право да гласоподава мярка, даже тя да е в нарушаване на интернационалните правила, стига да е в народен интерес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР