Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Първа среща между Борис Джонсън и Владимир Путин: Няма да има нормализиране на британско-руските отношения

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През се срещнаха през днешния ден в коридорите на конференцията за Либия в Берлин, предадоха организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

Говорителка на Джонсън съобщи, че английският министър-председател и Путин са говорили за нуждата от решение на проблемите със сигурността в Либия, Сирия, Ирак и Иран. От срещата е станало ясно също, че към този момент няма да има нормализация в двустранните връзки.

Започна конференциятя за Либия в Берлин

"Той (Джонсън) беше явен, че няма смяна в английската позиция за (случая в) Солсбъри, който съставлява неразумно потребление на химически оръжия и нахален опит да бъдат убити почтени хора на английска земя. Той съобщи, че сходни набези не трябва да се повтарят ", сподели говорителката. Тя имаше поради отравянето на някогашен съветски двоен сътрудник в град Солсбъри през 2018 година, за което английското държавно управление упрекна съветското военно разузнаване.

"Премиерът съобщи, че няма да има никаква нормализация в двустранните връзки, до момента в който Русия не престане с дестабилизиращите си дейности, които заплашват Обединеното кралство и съдружниците ни и подкопават сигурността на нашите жители и нашата групова сигурност ", прибавя говорителката.

Кремъл заяви, че в Берлин Путин е имал срещи с Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и с Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, на които са били разисквани въпроси от двустранните връзки, както и интернационалните проблеми, включително уреждането на обстановката в Либия. Това беше и първият персонален контакт сред Путин и Джонсън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР