Британският премиер Борис Джонсън заяви в понеделник, че правителството отлага

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви в понеделник, че правителството отлага
Коментари Харесай

Борис Джонсън отлага намаляването на корпоративния данък

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в понеделник, че държавното управление отсрочва по-нататъшното понижаване на корпоративния налог.
" Ние отлагаме по-нататъшното понижаване на корпоративния налог ", уточни той пред бизнес водачи по време на конференция, проведена от Конфедерацията на английската промишленост (CBI). " Това ще спести 6 милиарда паунда (близо 7,8 милиарда долара), които можем да вложим в целите на английския народ, в това число в Националната здравна работа (NHS) ", съобщи Джонсън, представен от Военновъздушни сили.
През 2015 година държавното управление на Обединеното кралство дефинира съществена ставка на корпоративния налог от 19% за 2017, 2018 и 2019 година и от 18% за финансовата година, започваща на 1-ви април 2020 година.
В бюджета за 2016 година английското държавното управление разгласи и в допълнение понижение на главната ставка до 17 % за идната фискална година от 1-ви април 2020-а.
Междувременно английската лира нараства назад към 1,3000 $, достигайки за в този момент едномесечен връх към 1,2984 равнището предвид на засилващите се упования, че Консервативната партия на Борис Джонсън може да завоюва болшинство по време на парламентарните избори на 12 декември и това ще разреши на Народното събрание най-сетне да утвърди контрактуваната с Европейски Съюз договорка за Brexit, което пък да даде опция Англия да напусне съюза на 31-ви януари следващата година.
Според последни изследвания, оповестени в неделя, консерваторите на Джонсън водят с сред 10% и 17% пред Лейбъристката партия на Джеръми Корбин.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР