Британският премиер Борис Джонсън заяви тази вечер пред парламента, че

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви тази вечер пред парламента, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова опозицията да подкрепи извънредни избори

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи довечера пред Народното събрание, че Върховният съд на страната погрешно се е произнасъл по политически въпрос в миг на огромна национална дискусия. Така той разяснява оповестяването за нелегално на решението му да разпусне Народното събрание. Борис Джонсън беше заставен да редуцира визитата си в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк и да се изправи пред Камарата на общините след правното си проваляне и апелите за оставка. Още за политическата рецесия на Острова от кореспондента на БНР Веселин Паунов.


В непримиримо въодушевление Борис Джонсън излезе пред депутатите в Камарата на общините, с цел да отстоява тезата си, че решението на Върховния съд е било неправилно, тъй като се е произнесъл по политически въпрос по време на огромно национално противостоене. И че в този момент е времето Брекзит да бъде реализиран.

Борис Джонсън - министър председател на Англия: Хората в нашата страна ясно виждат какво става. Те знаят, че Народното събрание не желае да избави обещанието си да почете решението от референдума. Хората знаят, че този парламент ще продължи да отсрочва и да саботира договарянията тъй като не желае съглашение.

Борис Джонсън продължи с обвиняванията към опозицията, че се опасява от избори и се опита да предизвика водача на лейбъристите Джеръми Корбин да поддържа предлаганите от него изключителни избори, с цел да се даде право на народа да се произнесе, вместо блокиралия парламент. Или даже да изискат избор на съмнение в него.

Джеръми Корбин обаче отговори, че със дръзкото си изявление Джонсън още веднъж е показал, че счита, че стои над закона. Той уточни, че опозицията е изцяло подготвена за избори, само че не когато ги желае Джонсън, тъй като по този метод желае да избегне унижението да желае отсрочване на Брекзит, както го задължава закона с цел да бъде избегнат Брекзит без договорка.

Първо отсрочване на Брекзит, след това избори, сподели Корбин.

Корбин и останалите водачи на опозиционни партии обявиха, че Борис Джонсън е неспособен да ръководи и желаеха оставката му. Лидерът на либералдемократите Джо Суинсън съобщи, че даже 5-годишният ѝ наследник знае, че би трябвало да се извини, когато направи нещо неправилно, визирайки отхвърли на премиера да се извини на кралицата и нацията, че ги е подвел с претекстовете за разформироване на Народното събрание.

Ако Борис Джонсън не успее да контракти договорка с Европейския съюз до 19 октомври, която да бъде утвърдена от Народното събрание, той по закон би трябвало да изиска отсрочване на планувания за 31 октомври Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР