Британският премиер Борис Джонсън заяви днес на среща с президента

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес на среща с президента ...

Великобритания подкрепя търговския мир, заяви Борис Джонсън на срещата с Тръмп.


Британският премиер Борис Джонсън заяви днес на среща с президента на САЩ Доналд Тръмп, че страната му подкрепя "търговски мир" пред сегашната търговска война и че не подкрепя митата, предаде ДПА.

Преди официалния старт на днешните дискусии на лидерите от Г-7 във френския град Биариц двамата ръководители се срещнаха на работна закуска.

"Поздравявам президента за всичко постигнато от американската икономика, фантастично е да се види това", посочи Джонсън, докато Тръмп говореше за Китай.

"Нашето виждане за търговската война е че подкрепяме търговски мир. Като цяло не харесваме митата", изтъкна британският премиер. Той отбеляза, че Великобритания се е възползвала от три века свободна търговия, на което Тръмп отвърна: "А последните три години?".

Американският държавен глава заяви, че не очаква никакви проблеми за съставяне на търговско споразумение с Великобритания за след Брекзита.

"Те няма да си нахлузят веригата на котвата около крака", посочи Тръмп, явно имайки предвид Европейския съюз. "Не очакваме никакви проблеми", допълни той.

В началото на срещата Тръмп отбеляза, че Джонсън е правилният човек за работата по Брекзита. По думите му, ще има много голямо търговско споразумение с Великобритания.

Източник: novini.bg