Британският премиер Борис Джонсън заяви днес на среща с президента

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес на среща с президента
Коментари Харесай

Великобритания подкрепя търговския мир, заяви Борис Джонсън на срещата с Тръмп

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден на среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че страната му поддържа "търговски мир " пред сегашната комерсиална война и че не поддържа митата, съобщи ДПА.

Преди формалния старт на днешните полемики на водачите от Г-7 във френския град Биариц двамата ръководители се срещнаха на работна закуска.

"Поздравявам президента за всичко реализирано от американската стопанска система, фантастично е да се види това ", уточни Джонсън, до момента в който Тръмп говореше за Китай.

"Нашето виждане за комерсиалната война е че поддържаме търговски мир. Като цяло не харесваме митата ", посочи английският министър председател. Той означи, че Англия се е възползвала от три века свободна търговия, на което Тръмп отвърна: "А последните три години? ".

Американският държавен глава съобщи, че не чака никакви проблеми за сформиране на комерсиално съглашение с Англия за след Брекзита.

"Те няма да си нахлузят веригата на котвата към крайници ", уточни Тръмп, очевидно имайки поради Европейския съюз. "Не чакаме никакви проблеми ", добави той.

В началото на срещата Тръмп означи, че Джонсън е верният човек за работата по Брекзита. По думите му, ще има доста огромно комерсиално съглашение с Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР