Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че Брекзит представлява "огромна

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че Брекзит представлява "огромна
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Брекзит е огромна икономическа възможност да направим неща, които не са ни били позволени десетилетия наред

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че Брекзит съставлява "огромна икономическа опция ", съобщи Франс прес.

"Напускането на Европейски Съюз е голяма икономическа опция да създадем неща, каквито не са ни били разрешени в продължение на десетилетия ", сподели той в тирада в северозападния град Манчестър.

Джонсън отиде там, с цел да обещае нови вложения в районите, дали своят вот за овакантяване на Европейски Съюз на референдума през 2016 година. Той увери, че ще договаря по-активно за търговски съглашения и ще сътвори безмитни зони, с цел да подтиква стопанската система.

По думите му излизането от Европейски Съюз "не значи единствено, че Уестминстър ще си върне суверенитета от Европейски Съюз ", само че значи също по този начин, че обособените обитаеми места в Обединеното кралство ще получат "повече автономност ".

Запитан за договарянията за Брекзита, Джонсън сподели, че е подготвен да поеме ангажимент пред сътрудниците от Европейски Съюз, само че единствено в случай че защитната уговорка за ирландската граница бъде отстранена от съглашението, подписано от предшественичката му Тереза Мей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР