Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще спази закона, но

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще спази закона, но
Коментари Харесай

Джонсън ще спази закона, но няма да отлага Brexit

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че ще съблюдава закона, само че все пак ще изкара Обединеното кралство от Европейския съюз в края на октомври, с или без договорка, съобщи Reuters.
Закон, признат от Народното събрание на Англия този месец, изисква Джонсън да изиска от Европейски Съюз за тримесечно закъснение на Брекзит, в случай че договорка не бъде утвърдена до 19 октомври, макар че известията на английските медии споделят, че екипът му търси способи да го заобиколи, оповестява Агенция " Фокус ".
Попитан в изявление за BBC по какъв начин ще заобиколи закона, Джонсън отговори: " Ще спазя конституцията, ще се подчиня на закона, само че ще излезем на 31 октомври. Жизненоважно е хората да схванат, че Обединеното кралство няма да желае отсрочване... това, което ще вършим, е да излезем на 31 октомври, със или без договорка ".
Премиерът обаче не разкри детайлности по какъв начин има намерение да избегне настояването на отсрочване, в случай че не бъде реализирана договорка.
На въпрос на BBC дали Англия е постоянна страна, или такава изпаднала в безпорядък, Джонсън сподели, че е " извънредно постоянна ". " Просто е безсмислено да мислим, че демокрацията във Англия е по някакъв метод застрашена или стопанската система на Обединеното кралство по някакъв метод е застрашена ", сподели министър-председателят.
" Преминаваме интервал на конституционна смяна, породен от решението на хората да изоставен Европейски Съюз. Това постоянно ще бъде логистично и на практика мъчно... само че ние ще го създадем и ще го създадем до 31 октомври ", увери той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР